ИНГЛИЗ ВА ҚОРАҚАЛПОҚ ТИЛЛАРИДАГИ ТАРИХИЙ ТОПОНИМЛАРНИНГ ЛИНГВОМАДАНИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Кдырбаева, Г.К.; Ажимуратова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги тарихий топонимларнинг лингвомаданий хусусиятларига бағишланган. Ишда айрим топонимик бирликларнинг келиб чиқиш тарихига алоҳида эътибор берилган ва уларнинг сўз ясаш жараёнидаги морфологик ўзига хосликлари таҳлил этилган. Топонимларнинг ясалиш усуллари ўрганилиб, уларнинг фарқлари ва ўхшашликлари гипотезалар ёрдамида таърифланган.