АҚЫЛДЫҢ АДАМ ТУРМЫСЫНДАҒЫ ƏҲМИЙЕТИ - Джамилова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2019)
Мазкур мақолада ақлнинг одамзод ривожининг асоси, у инсонни бахтга етаклаши, қадимдан халқ ақл тарбиясига эътибор берганлиги, туғма ақл ва қўшимча мухтасиб ақл ҳақида, ақл илмий китоблар ва ҳаётий тажриба натижасида юзага келиши ҳақида сўз боради. Мақолада буюк алломаларнинг ақл ҳақидаги фикрлари талқин қилинган.