ТӘЛИМ СИСТЕМАСЫ СЫПАТЫН КӨТЕРИЎ - БҮГИНГИ КҮННИҢ АКТУАЛ МӘСЕЛЕЛЕРИНЕН БИРИ СЫПАТЫНДА - Пазылова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Дунёда мавжуд бўлған таълим сифатини баҳолаш тизимлари ва уларнинг ташқи ёки ички баҳоланишига қараб шартли равишда 2 модельга бўлиниши, ташқи баҳолашга асосланган «француз» модели ва ички баҳолашга асосланган «инглиз» модели ҳақида сўз боради.