MAKTABGACHA TA`LIM MUASSASALARIDAGI KATTA GURUH TARBIYALANUVCHILARINING JISMONIY SIFATLARINI KUN TARTIBIDAGI JISMONIY TARBIYA SOG‘LOMLASHTIRISH ISHLARI ORQALI OSHIRISHNING SAMARALI YO‘LLARI - Radjapov, U.R.; Abdulazizova, M.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Mazkur maqolada maktabgacha tarbiya muassasalarida bolalarni chiniqtirish maqsadida havo vannalari, suv muolajalari tabiiy omillardan mujassam holda foydalanish bolalarda tashqi muhitning turli noxush ta`siriga (namhavo, yomg‘ir, shamol, qizish) nisbatan chidamlilikni hosil qilishi to‘g‘risida batafsil ma’lumotlar yoritilgan.