ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛҚЫНДАҒЫ ЫРЫМ ХӘМ ТЫЙЫМ СӨЗЛЕРДИҢ ТӘРБИЯЛЫҚ ӘҲМИЙЕТИ - Исмайлов, А.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада халқимизнинг урф-одат, дастурлари ҳакида сўз юритилади. Умуман айтганда, маданий меросларни баҳолаш эски анъаналар билан урф-одатлармизни ўргатиш масалалари ўзининг олдига қўйган мақсадига эришиш йўлида, шу билан бирга шу йўлда одамларни, айниқса, ёшларга миллий тарбия бериш, маънавиятли ва одоб-ахлоқли қилиб тарбиялашда ирим ва тақиқ сўзларнинг аҳамиятли эканлиги ҳақида ёшларимиз маълумот олиши мумкин.