ЗАМАН ҚАҲАРМАНЫ ОБРАЗЫ - Шержанова, Ф.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада театр ҳаёти сўз этилган. Унда Қорақалпоқ Давлат академик театрида намойиш этилган «Интилганга толе ёр» драмаси ҳақида гап боради. Автор драмадаги бош қаҳрамон образига талқин беради. Драматургнинг қаҳрамон образини яратишдаги маҳорати, ушбу образнинг драмадаги бошқа образларга ўхшаш жиҳатлари мисоллар ёрдамида асосланган.