ТЕЗ АЙТИШ ЖАНРИ ТАБИАТИ ВА ЎРГАНИЛИШ ТАРИХИ - Мадияров, И.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада тез айтиш жанрининг ўзига хос хусусиятлари, унинг жаҳон фольклоршунослигида ўрганилиши, хусусан, таснифланиши илмий-назарий манбаларга таянилган ҳолда аниқ мисоллар ёрдамида тадқиқ қилинган. Шунингдек, ўзбек ва қорақалпоқ фольклоридаги тез айтишларнинг фарқли ва муштарак жиҳатлари ёритилган.