ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТЫ ҲӘМ ШЫҒЫС ПОЭЗИЯСЫНЫҢ ЖАНРЛЫҚ ӨЗГЕШЕЛИГИ - Давлетов, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мазкур мақолада XIX аср қорақалпоқ мумтоз адабиёти вакиллари Ажиниёз ва Қози Мавлик ижоди мисолида қорақалпоқ адабиётида байт жанри масаласи адабий ва бошқа манбалар асосида кўрсатилган.