О ПРОБЛЕМЕ ОТБОРА УЧЕБНОГО МАТЕРИАЛА ПРИ ОБУЧЕНИИ ПРОФЕССИОНАЛЬНО-ДЕЛОВОМУ ОБЩЕНИЮ - Сейтенова, В.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мазкур мақолада иқтисодий алоқалари давомида қорақалпоқ мутахассисларининг рус тилидаги мулоқотларининг коммуникатив талабларига мос келадиган ўқув материалларини танлаши масаласи ҳақида сўз юритилади. Унда мутахассислик тилини ўргатиш бўйича лингвистик воситаларни танлаш усуллари кўриб чиқилган. Чунончи, савдо- сотиқ ишларида олиб бориладиган иш юзасидаги мулоқотда луғавий минимумни танлаш усуллари таҳлил қилинган. Шунингдек, мақоладаги тил воситаларини танлашдаги тамойиллар чет эллар билан иқтисодий ҳамкорлик ишларида амалий ёрдам бериши мумкин.