СОЦИОКУЛЬТУРНЫЕ АСПЕКТЫ СТИЛИСТИЧЕСКОГО ПРИЁМА ЭПИТЕТА В РАЗНОСИСТЕМНЫХ ЯЗЫКАХ - Рзаева, Р.К.; Жиенбаева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақола инглиз тилини ўргатишда маданиятлараро коммуникация масалаларига бағишланган. Ишда лексик стилистик усул эпитетнинг ижтимоий-маданий аспектлари ва ўларнинг халқ маданиятини акс эттириш воситаси сифатида қулланиши таҳлил этилган. Инглиз, рус ва қорақалпоқ ёзувчиларнинг шеърларидаги эпитетларни қиёсий таҳлил этиш асосида мақола муаллифи, эпитетнинг ижтимоий-маданий аспектларини аниқлаш учун контекстни, сўзларнинг узаро бир-бирига таъсирчанлигини эътиборга олиш зарур эканлигини таъкидлайди.