ҚАРАҚАЛПАҚ ҲӘМ ИНГЛИС ТИЛЛЕРИНДЕ АТАЎЫШ СӨЗ ШАҚАПЛАРЫНЫҢ СЕПЛИК КАТЕГОРИЯСЫ ҲАҚҚЫНДА - Отарбаева, Р.; Утепбергенова, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги от сўз туркумларига тегишли сўзларнинг келишиклар билан турланиши ҳусусиятларига бағишланган бўлиб, у қиёсий тарзда кўрсатиб берилган. Муаллифлар ҳар икки тилдан характерли тил воситаларини топиб, уларнинг келишиклар билан турланиши томонларини ёритади. Мақолада бу грамматик воситаларнинг оғзаки ва ёзма нутқда қўлланилиши хусусиятлари баён этилган.