ЖОҚАРЫ ОҚЫЎ ОРЫНЛАРЫ ТАЛАБАЛАРЫНДА ДЕНЕ ТӘРБИЯСЫНЫҢ ӘҲМИЙЕТИ - Ережепов, А.; Мамутов, П.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада олий таълим ўринларида жисмоний тарбиянинг аҳамияти, «жисмоний тарбия» фанининг ўқув дастурларида тутган ўрни ҳақида сўз юритилган. Муаллиф жисмоний тарбиянинг талабалар ҳаётида тутган ўрнини ва уларнинг саломатлигига таъсирини баён қилган ҳолда, келажакда жисмоний тарбия бўйича етук ва профессионал кадрларни етиштиришда жисмоний тарбиянинг роли ҳақида ва талабаларда соглом турмуш тарзини шакллантиришдаги аҳамияти ҳақидаги фикрларини баён этган.