БИОЛОГИЯ ФАНИНИ ЎРГАНИШ ЖАРАЁНИДА ТАЛАБАЛАРДА ТАЯНЧ ВА БИОЛОГИК КОМПЕТЕНЦИЯЛАРНИ ТАРКИБ ТОПТИРИШ - Утенова, Г.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада бугунги кунда бўлажак педогог кадрларни тайёрлашда уларнинг касбий компетентлигини шакллантириш масалалари қараб чиқилган. Ўқувчиларда бу хусусиятларни тарбиялашда фанга оид билим, кӯникма ва малакаларнинг дарс жараёнида сингдирилиши билан бирга уларда компетенцияларни ҳам шакллантириш лозимлиги таъкидланади, бу йўналишда ҳар бир умумтаълим мактабида, касб-ҳунар коллежи ва академик лицейида ўқув фанидан тажриба-тадқиқот ишлари олиб борилди.