О ПРЕДМЕТНОЙ КОМПЕТЕНЦИИ КАК КОМПОНЕНТ КОММУНИКАТИВНОГО СОДЕРЖАНИЯ ОБУЧЕНИЯ ПРОФЕССИОНАЛЬНО-ДЕЛОВОМУ ОБЩЕНИЮ - Кабулова, Л.Т.; Сейтенова, В.А.; Абдиганиев, Н.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақолада савдо-сотиқ ҳаракатларида мутахассисларни рус тилида суҳбатлашишга ўргатиш ҳақида сўз боради. Мақола мавзуси рус тили орқали касбий иш юритишда рус тилини мукаммал ўрганишдаги зарурият билан танланган. Ихтисодий ҳамкорлик алоқалари давомида касбий мулоқатда рус тилига ўргатишнинг коммуникатив компонентлари кўриб чиқилади. Шу асосда танланган ўқув материалларини ўқитиш жараёнининг рус тилини ўрганишдаги узликсизлигини таъминлайди. Чет эллар билан ишлайдиган тадбирлар бу учун амалиат қўлланма вазифасини бажаради.