БАСЛАЎЫШ КЛАССЛАРДА ОҚЫЎШЫЛАРДЫҢ СӨЙЛЕЎ ТИЛИН ӨСИРИЎДИҢ МЕТОД ҲӘМ УСЫЛЛАРЫ - Жумашева, Г.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақола қорақалпоқ тилида болаларнинг муомаласини шакллантириш муаммосига бағишланган. Мақолада қорақалпоқ халқи руҳий дунёси, дунёқараши ҳақида, болалар нутқи ва фикрлашларини ривожлантириш бошқа тилни иккинчи тил сифатида ўрганишда назарий ва услубий ишланмалар (қўлланмалар) зарурлиги ҳақида айтилади.