АХБОРОТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИ ЙЎНАЛИШИ БЎЙИЧА ИҚТИДОРЛИ ТАЛАБАЛАРНИ ТАНЛАШ ВА ЎҚУВ-БИЛИШ ФАОЛИЯТИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ МУАММОЛАРИ - Делов, Т.Э. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақолада танланган йўналишлар бўйича иқтидорли талабаларнинг интелектуал салоҳияти ва тарбияси, маънавий камолотида профессор-ўқитувчиларнинг масъул экани, уларнинг ёш авлодга дўстона муносабатда бўлиши ёшларнинг юксак чўққиларни забт этишига замин яратиши ёритилган. Шунингдек, халқаро тажрибалардан унумли фойдалана олиш ижобий натижаларни тез ва осон қўлга киритишга асос экани таъкидланган. АКТ йўналишидаги иқтидорли талабаларни аниқлашнинг долзарб муаммолари ҳақида айтиб ўтилган.