ПОВЫШЕНИЕ ИНТЕРЕСА УЧАЩИХСЯ К ЛИТЕРАТУРЕ НА ОСНОВЕ АНАЛИЗА ХУДОЖЕСТВЕННЫХ ПРОИЗВЕДЕНИЙ - Алламбергенов, К.; Юсупов, К.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада бадиий таҳлил воситасида ўқувчиларда бадиий асарни үқишга бўлган қизиқишни орттириш муаммоси долзарб масала сифатида қаралган. Унда ўрганиш объекти сифатида машхур қорақалпоқ ёзувчиларининг Айдос бий образини яратишга бағишланган асарлари танланган. илмий назарий асослари ва тарбиянинг аҳамияти очиб берилган. XVIII аср охири ва XIX аср бошларида яшаган Айдос бийнинг мураккаб шахс сифатидаги образи адабий таҳлил воситасида очиб беринганлиги кўрсатилган.