СОПОСТАВИТЕЛЬНОЕ ИЗУЧЕНИЕ ПРОЦЕССА ТЕРМИНООБРАЗОВАНИЯ В АНГЛИЙСКОМ И КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКАХ - Авезимбетова, А.; Тенелбаев, Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мазкур мақолада ҳар хил тизимдаги тилларда, хусусан, инглиз ва қорақалпоқ тилларида термин ҳосил қилиш жараёни қиёсий аспектда ўрганилган. Муаллифлар инглиз ва қорақалпоқ тилларида термин структураси ва уни юзага келтиришнинг умумий ва хусусий жиҳатлари ҳақида фикр юритади. Уларни компонент таҳлил этади, морфологик хусусиятларини баён қилади.