СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ СЕМАНТИЧЕСКИХ КЛАССОВ ПЕРЕХОДНЫХ ГЛАГОЛОВ, УПРАВЛЯЮЩИХ ФОРМОЙ ДАТЕЛЬНОГО ПАДЕЖА И ИХ СООТВЕТСТВИЯ В УЗБЕКСКОМ ЯЗЫКЕ - Абдурахманов, Ф.И.; Дильманов, И.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада Филмор изидан бориб, феълнинг актант тузилмасини изоҳидан ажратиш мумкин бўлган фрейм деб аталувчи семантик тушунчалар тўғрисида сўз боради. Мақолада семантик шарҳнинг таркибида бўлган дистрибутив-трансформацион тузилмадаги фреймалар орасида келган минимал изоҳ реляцияси ҳар бир актантнинг келишикдаги маъносини аниқлаши тахмин қилинади