ДРОЖЖЕВОЕ СООБЩЕСТВО ЭПИФИТОВ У ХЛОПЧАТНИКА - Базарбаева, Д.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада ачитқи замбуруғларининг яшаши учун қулай ўрин бу ўсимликлар ва ўсимликлар қолдиқлари ҳисобланади. Айниқса, кўп сонли ва ранг-баранг ачитқи ҳамжамаси тирик ўсимликлар шаклланади. Эпифит ачитқиларининг асосий озуқаси ўсимлик ҳаёти жараёнида бўлиб чиқарадиган экссудати болиб, уларнинг ачитқилар бирикмаларидаги таркибига одий қандлар, органик кислота ва ҳоказолар кирады.