ШАҢАРАҚТА ДЕНЕ ТӘРБИЯСЫНА ИТИБАР ҚАРАТЫЎДА АЛЫП БАРЫЛАТУҒЫН ЖУМЫСЛАР - Оразов, Ш.Б.; Қалжанов, П.; Қалжанов, Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада оилада жисмоний тарбияга эътибор қаратишда олиб бориладиган ишлар ҳақида сўз боради. Унда жисмоний тарбия ҳақидаги тушунчалар, шахсий гигиена, озодалик, вақтида овқатланиш ва. ҳ.к. одатларнинг оилада шаклланиши ўрганилган. Оилада бола тарбияси, ота –она ва ўқитувчи алоқаси, жисмоний ва ақлий ривожланиш, оила ва мактаб, жамоанинг таъсири, болаларнинг камолотга эришишига йўналтирилган педагогик таълимнинг аҳамияти ҳақида тушунчалар берилган. Болаларнинг дарсдан ташқари вақтларда ҳаракатли уйинларни ўйнашига имкон яратиш, югуриш машклари, ҳар хил халқ уйинларидан фойдаланиш ва уларнинг ота-оналари томонидан назорат қилинишининг самараси ҳақида сўз этилган.