БЕРДАҚНИНГ «ШАЖАРА» ДОСТОНИДА ОБРАЗЛАРНИНГ ЯРАТИЛИШИ - Утамбетова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақола қорақалпоқ фольклори ва адабиётининг шу кунга қадар ўрганилмаган долзарб муаммоларига бағишланган. Унда XVIII аср қорақалпоқ фольклорининг муаммолари қорақалпоқ адабиёти классиги Бердахнинг «Шажара» поэмаси билан қиёсан реалистик йўналишда ўрганиб чиқилган.