Г.НУРЛЕПЕСОВАНЫҢ «ҚУМАР АНА» ДӘСТАНЫНДА ТАРИЙХЫЙ ОБРАЗЛАРДЫҢ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Оразбаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақолада Гулнара Нурлепесованинг ўз ижодида тарихий образларни яратиш маҳорати, воқеалар кетма-кетлигини кўрсатишдаги бадиий услуби кўрсатилган. Асардаги образлар халқ оғзаки ижодининг бебаҳо намуналари ҳисобланган достонлардаги ботир қизлар, тарихий шахслар образлари билан қиёсан ўрганилган.