БАБУРДЫҢ «БАБУРНАМА» ДӨРЕТПЕСИ ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТЫНДАҒЫ ЭПИКАЛЫҚ ЖАНРЛАР - Бекбергенова, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Ушбу мақолада ўзбек адабиётининг йирик намунаси, XVI аср ўзбек адабиётининг классик шоир ва ёзувчиси Захириддин Мухаммад Бабурнинг машҳур «Бабурнома» асари ҳақида, унинг жанрий хусусиятлари, сюжет ива композицияси, тадқикот қилиниши, мемуар жанри ва қорақалпоқ эпик жанри билан типологик алоқалари, шу жумладан XX аср қорақалпоқ прозасининг йирик вакили Т.Қайпбергеновнинг «Қорақалпоқнома» асари билан тақкосий тадқикот масалалари ҳақида сўз боради.