ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНИҢ АРҚА ДИАЛЕКТИ КӘСИБИЙ ЛЕКСИКАСЫНЫҢ ҮЙРЕНИЛИЎ МӘСЕЛЕСИ - Кайпназарова, М.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Бу маколада қорақалпоқ тили шимолий диалекти касбий лексикасининг ўрганилиши сўз этилади. Қорақалпоқ тилидаги деҳқончилик, чорвачилик ва балиқчилик соҳасига доир сўзларнинг қорақалпоқ тили шимолий шевасида қўлланилиши хусусиятлари мисоллар ёрдамида берилган. Бу каби тадқиқотлар олиб бориш, албатта, халқнинг сўзлашув тили асосида амалга оширилганлиги боис, уларга беъэтибор бўлмаслигимиз зарур.