РАЗВИТИЕ ЭКОНОМИКИ РЕСПУБЛИКИ КАРАКАЛПАКСТАН В КОНТЕКСТЕ РЕГИОНАЛЬНОЙ ПОЛИТИКИ УЗБЕКИСТАНА - Умарова, А.; Умаров, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Мақолада инновацион ишчанлик даври талабларига мос равишда Республика микёсида ишлаб чиқаришни ривожлантиришнинг хусусиятлари кўриб чиқилган ва Ўзбекистоннинг минтақавий сиёсатига суянган холда Республика худудларини, шунингдек, Қуйи Амударё иқтисодий районини индустриал йўналишда ривожлантиришнинг истиқболлари ишлаб чиқилган. Шунга кўра, Нукус шахрида бўлиб ўтган Ўзбекистон хукумати қўшма мажлиси қарорига биноан Қорақалпоғистон Республикасининг келгусида индустриал йўналишда ривожланишини жадаллаштириш учун ёнилғи энергетика ва минерал хом ашё ва бошқа ресурсларини хўжалик айланмасига қўшиш ва улардан фойдаланиш тадбирлари курсатиб берилган.