ЭТНОГРАФИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ СВАДЕБНЫХ ПЕСЕН «ҲӘЎЖАР» - Бекжанова, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2018)
Қорақалпоқ тўй маросими қўшиқлари: ҳаужарнинг тарихий-этнографик негизлари. Қорақалпоқ тўй маросими фольклори қорақалпоқ халқи этномаданиятининг тарихий илдизларини ўрганишда муҳим аҳамиятга эга тарихий-этнографик манба бўлиб ҳисобланади. Мақолада қизни куёвнинг уйига узатаётган вақтда айтиладиган «Ҳәўжар» кўшиқлари тарихий-этнографик жиҳатдан таҳлил этилган. Тўй маросимларидан бири сифатида унинг ўзига хос жиҳатлари ёритиб берилган.