ӨСПИРИМЛЕР ҲӘМ БАЛАЛАРДЫҢ ҲӘР ТӘРЕПЛЕМЕ РАЎАЖЛАНЫЎЫНДА ДЕНЕ ТӘРБИЯСЫНЫҢ МАҚСЕТИ ҲӘМ ЎАЗЫЙПАЛАРЫ - Тойлибаев, С.М.; Кеңесбаева, Д.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада болалар ва ўсмирларнинг ҳар томонлама ривожланишида жисмоний тарбиянинг мақсади ва вазифалари тўғрисида айтилган. Шунинг билан жисмоний тарбия ва спорт билан шуғулланишда барча тарбиявий ва таълим беришдаги ютук ва камчиликлар ҳисобга олинган.