ОҚЫЎШЫ ЖАСЛАРДЫ КӘСИПКЕ ДУРЫС БАҒДАРЛАЎДЫҢ БҮГИНГИ КҮНДЕГИ ӘҲМИЙЕТИ - Утебаев, Т.Т.; Қдырбаева, Ҳ.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада ўқувчи ёшларни касбга йўналтириш, касбни тўғри танлашнинг аҳамиятли вазифалари сўз этилади. Бугунги кунда ёшларнинг маълум касб мутахассиси бўлиб етишиши ёки ёшлар орасида касбни тўғри танлашига сабаб бўладиган омиллар, бунда ўқувчи ёшларимиз касбни тўғри танлаши учун маслаҳатлар олиши мумкин ҳолатлар баён қилинган.