БАСЛАЎЫШ КЛАСС ОҚЫЎШЫЛАРЫН ӘДЕП-ИКРАМЛЫЛЫҚҚА ТӘРБИЯЛАЎДА ХАЛЫҚ АЎЫЗЕКИ ДӨРЕТПЕЛЕРИНИҢ ТУТҚАН ОРНЫ - Ихласов, У.; Ихласов, И. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақола асосан бошланғич синф ўкувчиларини одоб-ахлоқли қилиб тарбиялашда ота-боболар мероси бўлган халк оғзаки ижоди намуналарининг роли, аҳамиятига эътибор бериш, ҳамда халқ оғзаки ижоди намуналари ғоясини таълим-тарбияда қўллаш усуллари масалаларига бағишланган. Муаллиф халқ оғзаки ижоди намуналарини тарбиянинг асосий қуроллари сифатида баҳолаб, уларнинг беқиёс маънавий бойлик эканини, ўша асарлардан мисоллар келтириб исботлаган. Бунда ота-боболаримизнинг неча асрлардан буён авлоддан-авлодга ўтиб келаётган доно фикрлари баён этилган.