К.АЛЛАМБЕРГЕНОВТЫҢ «ҚУСЛАР ҚАЙТҚАН КҮН» ПОВЕСТИНДЕ ҚАҲАРМАН ПСИХОЛОГИЯСЫ ҲӘМ ТӘБИЯТ БИРЛИГИ МӘСЕЛЕСИ - Сагидуллаева, З.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақола бадиий адабиётдаги психологик тасвирнинг хусусиятларини ўрганишга бағишланган. Қаҳрамон психологияси ва табиат манзарасини тасвирлаш уйғунлиги масаласининг назарий жиҳатлари ёзувчи К.Алламбергеновнинг «Қушлар қайтган кун» повестидаги идея ва проблематика асосида таҳлил қилинади. Руҳий-психологик тасвир ёрдамида ёзувчи қаҳрамон характерининг эволюциясини кўрсатишга муваффиқ бўлади. Мақолада психологик детал, психологик конфликт, пейзаж, ички монолог ва ёзувчининг ҳикоя қилиш маҳоратига диққат қаратилади.