ҚАРАҚАЛПАҚСТАННЫҢ ҚОҢЫРАТ ҲӘМ МОЙНАҚ РАЙОНЛАРЫ ҚАЗАҚЛАРЫ ТИЛИНДЕГИ БАЛЫҚШЫЛЫҚҚА БАЙЛАНЫСЛЫ КӘСИБИЙ СӨЗЛЕР - Куттымуратова, Ы. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада Қорақалпоғистоннинг Қўнғирот ва Мўйноқ тумани қозоқлари тилидаги балиқчиликка оид касбий сўзлар таҳлил қилинган. Мақолада бир қанча лексиколог ва диалектолог олимлар фикрларига таянилган. Балиқчилик касбига оид сўз ва сўз бирликлари бошқа ҳудудлар шевалари билан қиёсланган. Мўйноқ тумани қозоқлари тилидаги адабий эквиваленти мавжуд диалектал касбий сўзлар ва адабий эквиваленти йўқ диалектал касбий сўзлар алоҳида мавзувий гуруҳларга ажратилган ва улар мисоллар ёрдамида асосланилган.