ҒӘРЕЗСИЗЛИК ЖЫЛЛАРЫНДА ҚАРАҚАЛПАҚСТАН РЕСПУБЛИКАСЫНЫҢ СОЦИАЛ – ЭКОНОМИКАЛЫҚ РАЎАЖЛАНЫЎЫ (1991-1995-жж) - Есназарова, З.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада мустақиллик йилларида Қорақалпоғистон Республикасининг ижтимоий-иқтисодий ривожланишининг асосий йўналишлари таҳлил қилинади. Унда 1991-1995 йилларда, яъни мустақилликнинг дастлабки давридаги қийинчиликлар, ривожланишнинг асослари атаб ўтилади. Тарихий таҳлил воситасида муаллиф Қорақалпоғистоннинг ижтимоий-иқтисодий ривожланиши, туманларда, қишлоқларда, шаҳарларда саноат корхоналарини қуриш, кичик бизнес, тадбиркорликни ривожлантириш давр талаби эканлигини кўрсатиб ўтади. Мақола Қорақалпоғистоннинг энг янги тарихи учун факт, фактологик материаллар беради.