ҚУБЛА АРАЛ БОЙЫ ЭТНОМӘДЕНИЯТЫНЫҢ ДӘСТҮРИЙЛИГИ МӘСЕЛЕСИ - Досмағанбетов, С.; Юсупов, О.; Қайыпназаров, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада этнография йўналиши бўйича янги илмий адабиётлар, жумладан, этнофольклор манбалари асосида кўп асрлик даврда қуйи Амударё буйи ва Орол денгизи атрофида яшаётган икки этносларнинг – қозоқлар ва қорақалпоқларнинг этномаданий «симбиози», этнодастурий муносабатларининг ухшашлиги ва «идентивлиги» таҳлил етилган.