ЖӘДИТШИЛИКТЕ ИСМАЙЫЛБЕК ГАСПИРАЛИ ФЕНОМЕНИ - Сейтмуратов, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада жадидчилик ҳаракатининг пайдо булиши ва ривожланиши, унинг мақсад ва вазифалари, атоқли қрим-татар шоири ва педагоги И.Гаспиралининг ушбу ҳаракатга асос солганлиги, унинг туркий қавм олдидаги, жумладан, таълим тизимини ислоҳ қилишдаги буюк хизматлари, шу асосда мустақилликка эришиш ҳақидаги қарашлари атрофлича сўз этилган.