EFFECTIVE WAYS OF ASSESSING SPEAKING - Sadullaeva, A.N.; Espolaeva, E. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада мулоқотни баҳолашнинг ва тил ўрганиш малакаларини татбиқ этишнинг самарали йўллари кўриб чиқилган. Унда коммуникатив тестларни тузишда ўқитувчилар тестнинг интерактив бўлишига алоҳида аҳамият беришлари кераклиги айтиб ўтилган. Коммуникатив тестнинг топшириқлари реаль нутқ вазияти ва ҳаракатларини акс эттириши ўрганувчиларнинг билим даражасига мос бўлиши кераклиги таъкидлаб ўтилган.