ПСИХОЛОГИЧЕСКАЯ ПОМОЩЬ БОЛЬНЫМ С ХРОНИЧЕСКИМИ СОМАТИЧЕСКИМИ ЗАБОЛЕВАНИЯМИ - Нарметова, Ю.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада сурункали соматик касалликлар билан хасталанган беморларга психологик ёрдам кўрсатишни ташкил этишга ёндашувлар тахлил қилинган. Сурункали соматик касалликлар билан хасталанган беморларга психологик ёрдам кўрсатишга алохида ахамият берилиши таъкидланади. Сурункали касаллик шароитида инсонда юзага келадиган турли хил қийинчиликларнинг олдини олиш, юмшатиш ва енгишга йўналтирилган махсус тадбирлар тизими сифатида, одатда диагностика, консультация, психотерапия ва психокоррекция каби амалий психология воситалари билан белгиланишига алоҳида урғу берилади.