ДИСКУРСИВНО-ПРАГМАТИЧЕСКИЙ АСПЕКТ АНГЛИЙСКИХ ИНТЕРРОГАТИВОВ, ВЫРАЖАЮЩИХ ВЕЖЛИВОСТЬ - Косимова, Н.Ф. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада инглиз тилида социолингвистик, дискурсив-прагматик аспектда сўроқ гапли тузилмаларнинг амал қилиши масалалари қараб чиқилган. Бунда асосий диққат-инглиз тили диологик нуткида инглиз тили сўроқ гаплари ёрдамида хуш-муомалиликнинг ифодаланиши масалаларига қаратилган. Шунингдек, бу мақолада баъзи инглиз тили сўроқ гаплари таҳлил этилади. Бу гапларга ҳар хил олимлар қарашлари ва ёндашувларига муносабат билдиради.