ЖАС ӨСПИРИМЛЕРДЕГИ ҲУҚЫҚБУЗАРЛЫҚТЫҢ АЛДЫН АЛЫЎДА ҲӘМ ОЛАРДЫ ҚАЙТА ТӘРБИЯЛАЎДА ПРОФИЛАКТИКАЛЫҚ ИЛӘЖЛАРДЫҢ ТУТҚАН ОРНЫ (Қарақалпақстан ишки ислер уйымларының 1946-1952-жыллардағы искерлиги мысалында) - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада ҳуқуқбузарликнинг олдини олишда Қонун устунлигининг аҳамияти, Қонун устунлигини ўрнатишда ички ишлар органларининг олиб боратган ишлари, тутган ўрни ва аҳамияти ўтган асрнинг 40-50- йилларидаги Қорақалпоғистон ички ишлар органлари фаолияти тажрибалари мисолида кенг талқин қилинди.