АНГЛИЧАН ӘДЕБИЯТЫ ҲӘМ БАЙРОН ПОЭЗИЯСЫНА ЖОЛ - Тәжиева, А.; Мухаммадияров, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада атоқли инглиз классик-шоири Джорж Байрон ҳаёти ва ижоди кенг ёритилган. Шоирнинг ижод хазинасидан ажойиб намуналар ва уларнинг ўзбек ва қорақалпоқ шеъриятида тутган ўрни ва аҳамияти алоҳида эканлиги тавсифланган.