ТАРЖИМА МУАММОЛАРИ (Махтумқули ижодининг ўзбекча таржималари мисолида) - Сапаева, Ф.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада Махтумқули шеърларининг ўзбекча таржималари ҳақида сўз юритилади. Хусусан, Махтумқули шеърларининг шакл ва мазмун муштараклиги, таржимонларнинг сўз қўллаш маҳорати таҳлил қилинади ва бадиий таржимада сўзнинг мавқеи хусусида баҳс юритилади.