АРТУР КОНАН ДОЙЛ, АГАТА КРИСТИ, АНТОНИ ВИНН ВА ВАЛЕРИЙ ЯРХО АСАРЛАРИДАГИ ЎХШАШЛИКЛАР ВА АЙРИМ ТАФОВУТЛАР - Рузимов, Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада жаҳон детектив ҳикоянавислигининг таниқли намоёндалари асарларидаги ўхшашлик ва тафовутлар кўрсатиб берилган. Аниқроғи, А.К.Дойлнинг “Боском водийсининг сири” ҳамда Валерий Ярхонинг “Темир гувоҳ” асари, Артур Конан Дойлнинг “Лаби тиртиқ одам” ва Агата Кристининг “Мистер Дэвингеймнинг ғойиб бўлиши”, Артур Конан Дойлнинг “Чипор лента” ва Антони Виннинг “Кипр асаларилари” асарларидаги ўхшашлик ва тафовутлар кўрсатиб ўтилган.