XX ӘСИРДИҢ АҚЫРЫ XXI ӘСИРДИҢ БАСЫНДАҒЫ ҚАРАҚАЛПАҚ БАЛАЛАР ПОЭЗИЯСЫНДА ЮМОР-САТИРА - Казахбаев, С.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада ХХ аср охири XXI аср бошидаги қорақалпоқ болалар поэзиясида юмор ва сатиранинг ўзига хос жихатлари кўрсатилади. С.Аббазов, Е.Акимбаев, Ә.Халмуратов, Я.Ажимов, Ө.Сәрсенбаев, Ж.Дилмуратов асарлари мисолида юмор ва сатиранинг фарқли жиҳатлари ойдинлаштирилади, бадиий ғоянинг тематик хусусиятлари очиб берилади.