ХИЙЎА ХАНЛЫҒЫ ТАРИЙХЫН ҮЙРЕНИЎДЕ МУНИС ҲӘМ АГАҲИЙ ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ ӘҲМИЙЕТИ - Тлеўмуратов, М.; Юсупов, К.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада Мунис ва Огаҳий асарларининг Ўрта Осиё тарихини ўрганишдаги аҳамияти ҳақида фикрлар айтиб ўтилган. Шу билан бирга мақолада Мунис ва Огаҳий умри ва ижоди ҳақида кеңг маьлумотлар билдирилган. Шунингдек, Хива хонлигининг давлатлараро алоқалари, сиёсий курашлари, ижтимоий ҳаёти кенг баён қилинган.