TEXNIK DETALLARNI MURAKKABLIK DARAJALARIGA AJRATISH YOLLARI VA ULARNI TALABALARGA O’RGATISH USULLARI - Avezov, B.; Nazarbekov, Q.; Pirniyozova, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Maqolada hayotimizda uchraydigan turli buyumlar, xuddi shunday ishlab chiqarishda foydalaniladigan texnik detallar, mashina mexanizmlari, qurilish inshootlari singari ob`ektlardagi murakkab geometrik sirtlarga ega jismlarning tuzilishi, shakli, murakkablik darajasini aniqlash uslubi keltirilgan.