ШАҢАРАҚ - СУИЦИДИАЛ ҲӘРЕКЕТЛЕРДИ САПЛАСТЫРЫЎ ФАКТОРЫ СЫПАТЫНДА - Сулетбаева, Э. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада оиладаги ота-она ва ўспирин ўртасидаги салбий муносабатлар суицидал ҳолатларнинг пайдо бўлишига сабаб бўлиши, ўспиринлар орасида суицидал ҳаракатларнинг олдини олишда ота-оналарнинг ўз болаларига кўпроқ вақт ажратиши, диққат-эътиборлироқ бўлиши, қўллаб-қувватлаш ва стресс ҳолатларнинг ўз вақтида олдини олиши ҳақида маълумотлар берилган.