УЛЫЎМА ОРТА БИЛИМ БЕРИЎ МЕКТЕПЛЕРИ ҲӘМ КӘСИП–ӨНЕР КОЛЛЕДЖЛЕРИНДЕ ОҚЫЎШЫЛАРДЫ КӘСИПКЕ БАҒДАРЛАЎДА ҮЗЛИКСИЗЛИКТИ ТӘМИЙИНЛЕЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Аймухаммедова, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада узлуксиз таълим тизимининг дастлабки бўғинларидан бири бўлган умумтаълим мактабларида ёш авлодни уларнинг қизиқиш, интилиш ва қобилиятларидан келиб чиққан ҳолда касбга йўналтиришнинг аҳамиятли бўлган масалалари келтирилган. Мактаб ўқувчиларининг келажакда қандай касб эгаси бўлиши ва қайси касб-ҳунар коллежларида ўқишни давом эттиришини танлаш билан боғлиқ бўлган ўзаро ҳамкорлик ишларининг аҳамиятли йўналишлари маълумот сифатида келтирилган.