ВОЗЕҲ САЁҲАТНОМАСИДА МАЪРИФАТПАРВАРЛИК ҒОЯЛАРИ ТАЛҚИНИ - Юнусзода, З.Ю. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақола XIX асрнинг иккинчи ярмида Бухоро адабий муҳитида яшаб ижод этган маърифатпарварлик адабиётининг намояндаси Қорий Раҳматуллоҳ Возеҳ “Савонеҳ ул-масолик фй фаросих ул-мамолик” (Йўллар воқеаси ва мамлакатлар масоҳати) саёҳатномаси тадқиқотига бағишланган бўлиб, унда асарнинг жанрий хусусиятлари, ғоявий мазмуни, муаллифнинг тараққийпарварлик қарашлари, сиёсий фикрлари ва реалистик тасвир усули таҳлил қилинади.