«АЙДОС БИЙ» ДӘСТАНЛАРЫНДА ТАРИЙХЫЙ ЎАҚЫЯЛАРДЫҢ ҲӘМ ТАРИЙХЫЙ ТУЛҒАЛАРДЫҢ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Тоқымбетова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада Бердақ шоирнинг «Айдос баба» достонидаги тарихий хақиқатнинг бадиий акс эттирилиши, тарихий образни ёритишда муаллифнинг ижодий изланишлари масалари тадқиқ этилади. Бердақнинг тарихий мавзуни ёритишда индивидуал ўзига хослиги очиб берилади.