ЛИРИКАЛЫҚ ПОЭМАЛАРДА СЮЖЕТ ҲӘМ КОМПОЗИЦИЯНЫҢ ЛИРИКАЛЫҚ ҚАҲАРМАН ОБРАЗЫН ЖАСАЎДАҒЫ ӘҲМИЙЕТИ (К.Рахмановтың «Сен ҳаққында қосық», Т.Мәтмуратовтың «Перийзат» поэмалары мысалында) - Дабылов, П.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада К.Рахманов ва Т.Матмуратовнинг лирик поэмаларида сюжет ва композиция масалалари тадқиқ қилинади. Мақолада поэманинг жанрий хусусиятлари ва унда қаҳрамонлар характерини очишда сюжет ва композициянинг роли ўрганилади.